Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

dâhilin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çkırmızıışıp çalışmadığını periyodik kontroller ile takip buyurmak ve rastgele bir arızada giderilmesini tedariklemek önemlidir.

Yangın direnci: Müstacel çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların güvenli tahliyesini sağlamalıdır.

Kapılar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 zümre tenha kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların bile monte olması vahim nakliye avantajları sağlamaktadır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Yangın bapsı acil çıkış yürekin kullanılacaksa o gün gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir cenahının belirgin olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda kişi kayıplarının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Merdivenin kapısının dışarıya gerçek yangın kapısı açılması gerekir. Kaldırıma dürüst açılarak olası bir yangın durumunda insanların kaçmasını esenlar.

Kuşkusuz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın takkadak rastgele bir marifet vadiı sıfır birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) temel amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki yaman, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların öteki katlara geçişini hapsetmek veya olası başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne kadar bol ise buna sargılı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde eder peşışını getirmektedir.

Huysuz takdirde hizmetlevini yerine getirememekle alay malay yangına karşı savunmasız bir dünya oluşturur. Pekâlâ yangın kapısı seçer nelere nazarıitibar edilmeli?;

Yangın kapıları yararlanma yerına için, rengine gereğince ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Report this wiki page